Direct contact? Bel: +31 (0) 35 2008 200

Home > Retail > Zoekopdracht

Zoekopdracht

Zoekopdrachten vinden we het leukst om te doen! Je zoekt gericht naar een auto op klantspecificatie in heel Europa. Dat is niet alleen avontuurlijk;  je maakt er een klant eigenlijk altijd heel bij mee. Vi Automotive is specialist in Europese zoekopdrachten. 

Waarom stijgt de import zo in Nederland?

De import van gebruikte auto’s steeg tussen 2012 en 2016 met maar liefst 123%. Steeds meer consumenten hebben oog voor het importeren van een auto.  De groei in import komt door de sterke vraag van Nederlandse occasionkopers en een achterblijvend aanbod vanuit de Nederlandse markt. De oorzaak is de dalende nieuw verkopen in de afgelopen jaren. Daarnaast wordt een steeds groter deel van de nieuwe auto’s zakelijk gekocht. Zakelijk worden er meer diesels gekocht die met hoge kilometerstanden weer op de markt komen. De particulier daarentegen wenst auto's met benzinemotoren en lage kilometerstanden. Deze onbalans tussen vraag een aanbod wordt opgelost met auto’s uit het buitenland. Het voordeel is heel simpel; de keuze is reuze! 

Importbegeleiding

Vi Automotive importeert dagelijks voor haar eigen voorraad. Hierdoor is er veel know how op het gebied van import. We delen deze kennis graag met u!
Veel consumenten vinden het eng om zelf een auto uit het buitenland aan te schaffen. Via Automotive geeft rust. Wij verzorgen voor u: 

 • zoeken
 • onderhandelen
 • inspecteren (we reizen naar de auto toe)
 • transporteren uit het buitenland
 • verzekeren
 • opslag op onze locatie
 • transport van en naar de RDW
 • kiezen van de juiste wijze van BPM aangifte (er zijn drie opties)
 • taxatie voor de BPM aangifte als u gebruikt maakt van de zogenaamde tegenbewijsregeling
 • optisch klaar maken
 • technisch kaar maken

Uiteraard kunt u delen van dit proces zoals zoeken en onderhandelen ook zelf uitvoeren.
Het complete proces zoals hieronder beschreven voeren we uit voor gemiddeld € 1500,- . Kleinere auto’s zijn goedkoper, extra grote  of zware auto’s of auto’s uit andere landen dan Duitsland en België zijn weer iets duurder. We spreken vooraf onze tarieven met u af zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Import begeleiding van Vi Automotive, hoe werkt dat?
Zoeken doen we zonder kosten en zien we als investeren in de relatie met u! Zodra er een auto is gevonden die aan uw wensen voldoet nemen we contact met u op. Als u het eens bent met de aankoop dan gaan we aan de slag. Dit is het moment waarop we een aanbetaling van u verlangen, omdat we dan snel meer kosten gaan maken. Dit bedrag is tevens de aanbetaling op de auto, die we vervolgens tegen kostprijs aan u leveren. Ons streven is om u binnen een week een concreet voorstel te doen.

Welke auto’s importeren Nederlanders?
Koploper is Volkswagen. In 2016 groeide de import hiervan met 25% waarmee er drie keer zoveel auto’s van dit merk werden geïmporteerd dan van de nummer 2 de Mercedes. De import-modelmix wijkt af van de binnenlandse verkopen. De Toyota Yaris, Aygo en Fiat 500 worden in verhouding veel geïmporteerd. Gedreven door de sterke vraag op de Nederlandse markt werden er vorig jaar vooral meer Renault Capturs en Opel Mokka’s uit het buitenland gehaald.

Waar vandaan importeren Nederlanders hun auto's?
De meerderheid van de importauto’s komt uit Duitsland zo’n 62%.  De populaire groep van jonge, kleine auto’s wordt ook veel uit Spanje, Frankrijk en Denemarken gehaald. In het Gooi zien we ditzelfde beeld. Daarnaast is er in onze regio veel vraag naar premium merken zoals Audi, BMW, Mercedes en Volvo. Hierop zijn de voordelen ten opzichte van een traditionele dealer vaak  erg groot. Deze vraag is er voor zowel jonge auto’s (veelal vallend onder de fabrieksgarantie) als specifieke youngtimers van deze merken.

Wat levert importeren mij aan voordeel op?
Het eerste voordeel is simpel: de auto die u zoekt is er altijd terwijl dit niet altijd het geval is als u zoekt binnen onze landsgrenzen. Daarnaast betekent zoeken in Europa maatwerk: u heeft meer keuze en kan dus tot op detailniveau de ideale auto selecteren. Duitse auto’s bijvoorbeeld, zijn meestal luxer uitgerust dan Nederlandse auto’s en worden doorgaans beter onderhouden. Een Duitse verkoper is bij wet verplicht om schades uit het verleden te melden bij de verkoop. Als u een auto koopt die jonger is dan de fabrieksgarantie duurt dan heeft u in Nederland gewoon recht op deze garantie. Dat geeft extra zekerheid!  En last but not least: in de meeste gevallen bent u goedkoper uit!