Direct contact? Bel: +31 (0) 35 2008 200

Home > Over ons > Auto Taxaties

Auto taxaties

Vi Automotive verzorgt taxaties voor elk doel. Het gaat hier puur om waardebepaling en niet om het vaststellen van de technische staat. Wij zullen echter nooit taxeren als we zelf bij de transactie zijn betrokken omdat dit niet is toegestaan. De fiscus wil gewoon niet dat iemand zijn eigen vlees keurt. In deze gevallen huren we een collega in. Als er een waardebepaling moet worden gedaan die wordt geaccepteerd door de fiscus of verzekeraars dan is het belangrijk dan een registertaxateur de waarde bepaalt. Ooit werden taxateurs beëdigd door de rechtbank. Deze functie is overgenomen door verschillende registers. Vi Automotive eigenaar Rolf van Essen is als registertaxateur verbonden aan het TMV. Dit staat voor het Register van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders.

Voor de automotive zijn er drie relevante registers van taxateurs;  

– de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders (TMV)

– het Verenigd Register van Taxateurs (VRT)

– het Register Experts en Taxateurs Motorvoertuigen (RETM)

Wanneer is het goed om een taxatierapport te laten maken?

  • Als u een auto van zaak naar privé zet of andersom 
  • Bij oldtimers (>25 jaar) om de te verzekeren waarde te laten bepalen
  •  Bij youngtimers (>15 jaar) om zowel de grondslag voor de bijtelling als de te verzekeren waarde te laten vaststellen.
  •  Bij import van een gebruikte auto naar Nederland vanuit een ander Europees land. De CO uitstoot is leidend, en u mag op drie verschillende manieren de af te dragen BPM berekenen. Vi Automotive adviseert u deskundig over de slimste aanpak binnen de mogelijkheden die de wet biedt.