Direct contact? Bel: +31 (0) 35 2008 200

Home > Retail > Youngtimers

Wat zijn Youngtimers?

Youngtimers zijn auto's van 15 tot 25 jaar oud. Vanaf 2018 is de bijtelling in Nederland zeer eenvoudig geworden. U betaalt 22% of 4% bijtelling als u een auto van de zaak privé gebruikt. 4% is alleen van toepassing als u een volledig electrische auto rijdt. Toch is er nog steeds een prima alternatief dat stijgt in populariteit en erg leuk is: de youngtimer. Youngtimer rijden betekent rijden in een comfortabele en luxe auto tegen de laagste kosten!

Wat houdt de youngtimer regeling in?

Als u in een auto van de zaak rijdt die ouder is dan 15 jaar dan kunt u de yongtimer regeling gebruiken. U betaalt dan bijtelling over de dagwaarde (ook wel genoemd de waarde in het economisch verkeer) in plaats van over de cataloguswaarde. Dat scheelt pas geld! Dit maakt het mogelijk om rond te rijden in een youngtimer directieauto van toen tegen een bizar lage bijtelling. Populair zijn hier de Duitse en Zweedse youngtimers van de premium merken als BMW, Audi, Mercedes en Volvo. Maar ook leuke 4×4’s van Nissan, Toyota en Mitsubishi zijn veelgevraagd! Meer informatie vindt u hier.

Hoe stel ik de fiscale waarde van een youngtimer vast?

De fiscale waarde van een youngtimer kunt u zeer eenvoudig laten vaststellen door middel van een taxatierapport. De taxatie grondslag moet dan de waarde in het economisch verkeer (WEV) van de youngtimer zijn.  Het is verstandig om deze waarde eens per twee jaar te laten vaststellen door een register taxateur die is gespecialiseerd in youngtimers en is aangesloten bij één van de volgende registers:

– de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders (TMV)

– het Verenigd Register van Taxateurs (VRT)

– het Register Experts en Taxateurs Motorvoertuigen (RETM)

Vanzelfsprekend verzorgen wij dit rapport voor u, de kosten hiervan bedragen ongeveer € 155,- exclusief BTW.

Vi Automotive &  youngtimers

Onze auto’s van de zaak zijn ook youngtimers en dat bevalt prima. Het is een uit de hand gelopen hobby. We vinden het gewoon erg leuk om youngtimers in topconditie te vinden. Vi Automotive zorgt voor een doorlopend assortiment van mooie youngtimers.  U kunt dus direct profiteren van deze aantrekkelijke regeling. Zoekt u een specifieke youngtimer? Wij zoeken voor u in heel Europa en verzorgen het complete traject. U rijdt binnen enkele weken in de youngtimer van uw keuze!

Zijn youngtimers betrouwbaar?
 

Vanzelfsprekend zijn youngtimers geen nieuwe auto’s.  De youngtimer exemplaren die wij u aanbieden zijn echter van topmerken en verkeren in een topconditie.
Ze beschikken over een gedocumenteerde onderhoudshistorie. Voor aflevering spreken we af in welke conditie wij u de youngtimer afleveren. Wij adviseren u om de youngtimer door ons kant en klaar te laten afleveren inclusief al het benodigde preventief onderhoud zodat u zorgeloos op weg kunt. Wij beschikken over een goed netwerk van onderhoudsadressen voor uw youngtimer. Veelal zijn dit dealers of merkspecialisten die thuis zijn in youngtimers en beschikken over een actueel assortiment onderdelen. Bij hen is uw auto in goede handen. Onze ervaringen met youngtimers zijn zeer positief zolang u maar op tijd onderhoud laat uitvoeren. Dit onderhoud is zakelijk aftrekbaar.

Zijn youngtimers duur in gebruik?
 

Youngtimers zijn goedkoop als u naar de totale kosten kijkt. Wellicht bent u iets meer kwijt aan onderhoud en brandstof maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de lage afschrijving. Aangezien afschrijving in verreweg de meeste gevallen de grootste kostencomponent is in de totale autokosten, is youngtimer rijden niet duur.

Is een youngtimer schadelijk voor het milieu?

De CO uitstoot is waarschijnlijk hoger dan die van moderne auto’s. Hier staat tegenover dat er voor u geen nieuwe auto hoeft te worden geproduceerd en dat levert weer voordeel voor het milieu op. Youngtimers met benzinemotor zijn minder schadelijk dan diesels zeker als u LPG laat inbouwen.

Kan ik een youngtimer leasen of financieren?
 

Ja dat kan. Voordat u deze keuze maakt is het belangrijk of u off- balance of on- balance wilt financieren. Bij off-balance spreken we van operationele lease, waarbij u in de meeste gevallen alleen nog hoef te te tanken, tenzij u posten als verzekering en onderhoud buiten het contract houdt. De autokosten worden in dit geval als kosten verwerkt in uw jaarrekening. Het voordeel hiervan is dat u kredietruimte houdt voor andere financieringen zoals bijvoorbeeld voorraad.

Bij on-balance financieren gaat u een krediet aan dat als vreemd vermogen in uw jaarrekening wordt verwerkt.
Hierbij wordt uw kredietruimte beperkt maar komt u vaak wel in aanmerking voor investeringsaftrek. Betaalbaar autorijden.nl adviseert u bij de leasing of financiering van uw youngtimer!