Direct contact? Bel: +31 (0) 35 2008 200

Home > Over ons > Remarketing > Inspecties & Remarketing

Inspectie & Remarketing 

De wereld van de auto remarketing inspectie is de laatste jaren in rap tempo gedigitaliseerd. Er zijn talloze mogelijkheden om remarketing processen effcienter te maken. Internet helpt ons daarbij. Het remarketing proces begint in bijna alle gevallen met de remarketing inspectie.

Waarom een auto remarketing inspectie?

Door middel van de remarketing inspectie stel je de staat en specificaties van een auto vast.
Een goed uitgevoerde remarketing inspectie omvat de volgende zaken:

  • Kentekendata en/of voertuigdata
  • Eigenarenhistorie
  • Inspectie van de optische staat en optische schades van de auto
  • Inspectie van de technische staat en technische schades van de auto
  • Inspectie van de waardeverhogende opties van de auto
  • Inspectie van de waardeverlagende manco’s van de auto
  • Constateringen naar aanleiding van de proefrit

Hoe worden constateringen bij de auto remarketing inspectie beoordeeld?

De bij de auto remarketing inspectie geconstateerde afwijkingen moeten worden beoordeeld aan de hand van de leeftijd en het kilometrage. Vervolgens moeten deze zaken worden beoordeeld als acceptabel in relatie tot de leeftijd en het kilometrage. als zaken niet acceptabel zijn dan wordt de waardevermindering meestal uitgedrukt in een percentage van de reparatiekosten. Als er bij de auto remarketing inspectie gebruikt wordt gemaakt van een alternatieve herstelmethode dan is de waardevermindering meestal 100% van de hestelkosten. Als er bij de auto remarketing inspectie gebruikt wordt gemaakt van een klassieke herstelmethode zoals uitdeuken en spuiten dan is de waardeverming doorgaans lager dan de herstelkosten. In veel gevallen worden hier afslagpercentages van 30% tot 50% gebruikt.

Wat kan Vi Automotive betekenen bij auto remarketing inspecties?

Vi Automotive is remarketing inspectie specialist. Oprichter Rolf van Essen stond aan de wieg van remarketing -  & inspectie bedrijven als Autoveiling.nl, Autoinspectie.nl (AVN Group) en BIDDO. Mochten wij uw organisatie kunnen ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om inspectie & remarketing dan kunt u rekenen op een deskundig advies.